Decoration Smart Tips

11 κατασκευές που μπορείς να κάνεις στον κήπο σου σε ένα σαββατοκύριακο!

0Shares
Η Άνοιξη είναι εδώ και ήρθε ο καιρός ο κήπος ή η αυλή σου να αποκτήσει ένα νέο πρόσωπο; Σου παρουσιάζουμε 11 εύκολες κατασκευές ή κινήσεις ώστε να αλλάξει ο κήπος σου ριζικά.

Ο χρόνος που θα περνάς έξω όλο και μεγαλώνει, οπότε είναι ίσως καιρός να κάνεις κάτι απόλυτα πρακτικό για εσένα αλλά και αισθητικά όμορφο. Αυτές οι 11 εύκολες επιλογές θα σε βοηθήσουν να συμπληρώσεις αυτό που λείπει από τον κήπο σου σε μόλις ένα Σαββατοκύριακο και να αναζωογονήσεις το ενδιαφέρον για το σπίτι σου.

Πρόσθεσε τσιμεντένιες πλάκες

Τσιμεντένιες πλάκες

Το τσιμέντο είναι ένα από τα πιο προσιτά υλικά για να φτιάξεις μονοπάτι στον κήπο σου, ενώ θα βρεις εκπληκτικά καλούπια (cement moulds θα το βρεις στο διαδίκτυο), ώστε να φτιάξεις ένα απολύτως πρακτικό μονοπάτι υψηλής αισθητικής.

Φτιάξε μια πέργκολα

πέργκολα

Η πέργκολα είναι κάτι που μπορεί να φτιαχτεί και να τοποθετηθεί όχι μόνο σε ένα σαββατοκύριακο, αλλά σε ένα καλό 8ωρο-10ωρο με βοήθεια. Φυσικά και χρειάζεται καλή προετοιμασία, ενώ το πιο απαιτητικό κομμάτι είναι η βάση της.

Τοποθέτησε μια ή δύο μεγάλες γλάστρες

φυτά, δέντρα και γλάστρες

Το να φτιάξεις τον κήπο σου ή την αυλή σου, πολλές φορές μπορεί να είναι τόσο απλό, όσο το να φυτέψεις δύο δέντρα ή να βάλεις δύο γλάστρες με φυτά, λουλούδια ή δέντρα.

Διαφορετικές αποχρώσεις σε πλάκες ή πέτρες

πλάκες σε διαφορετικές αποχρώσεις

Επέλεξε καινούριες πλάκες ή πέτρες ώστε να δώσεις νέο στυλ στον κήπο σου. Όπως στην φωτογραφία, τρία ή τέσσερα χρώματα μπορούν να δώσουν άλλο ύφος στο σπίτι σου, μοντέρνο και πιο φυσικό!

Αντικατέστησε τα έπιπλα

Αντικατέστησε τα έπιπλα

Καμιά φορά το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα καινούριο σαλονάκι κήπου, από ρατάν ή από λυγαριά και μερικά μαξιλάρια. Επέλεξε έπιπλα που αντέχουν στην υγρασία ειδικά αν δεν βρίσκονται κάτω από σκεπασμένη περιοχή.

Εγκατέστησε έναν ανεμιστήρα υδρονέφωσης – νερού

ανεμιστηρας υδρονεφωσης νερου


Οι ανεμιστήρες νερού έχουν πολύ απλή λειτουργία: ένα καλώδιο στην πρίζα και το σωληνάκι στην παροχή νερού. Το νερό φεύγει σε πολύ λεπτά σταγονίδια σε μορφή ομίχλης, για αυτό και ονομάζεται και ανεμιστήρας ομίχλης.

Μπορεί να χρειαστείς διακλαδωτή, όπου θα χωρίζει την παροχή του νερού στα δύο ώστε να μπορείς ταυτόχρονα να ποτίσεις ή να λειτουργεί και το αυτόματο πότισμα.

Βάλε φωτισμό

Βάλε επαρκή φωτισμό

Μπορεί να έχεις τον τέλειο κήπο και το μόνο πράγμα που χρειάζεται να είναι λίγο καλύτερος φωτισμός. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δημιουργήσεις τον κατάλληλο φωτισμό εξωτερικού χώρου.

Οι απλίκες, ο φωτισμός δαπέδου και μεγάλα φωτιστικά με βάση, όπως οι ρετρό κολώνες φωτισμού, βρίσκονται στην διάθεσή σου. Έτσι θα επεκτείνεις και τον χρόνο που περνάς έξω!

Φτιάξε μια κουζίνα εξωτερικού χώρου

Φτιάξε μια κουζίνα εξωτερικού χώρου

Μπορείς να βάλεις ένα συναρμολογούμενο χτιστό φούρνο από αυτούς που μονοπωλούν τώρα τελευταία την ελληνική αγορά, ψησταριά γκαζιού ή χτιστό μπάρμπεκιου. Οι τιμές ξεκινούν από 100 ευρώ για το χτιστό μπάρμπεκιου και φτάνουν τα 1.000 ευρώ για τις καλύτερες ψησταριές γκαζιού της αγοράς.

Όλοι χρειαζόμαστε λίγη προστασία

ομπρέλα προστασίας

Κάτι που μπορεί να μεταμορφώσεις ριζικά τον χώρο σου είναι μια ομπρέλα ή ένα κιόσκι από πανί ομπρέλας. Θα κάνεις εκπληκτική απόσβεση τους καλοκαιρινούς μήνες και θα πολλαπλασιάσεις τον χρόνο που περνάς έξω! Αποτελεί τον πιο εύκολο τρόπο να μεταμορφώσεις τον κήπο σου.

Μια αιώρα τώρα

βάλε μια αιώρα

Δώσε ένα πιο cool ύφος στον κήπο σου τοποθετώντας μια αιώρα. Από τους πιο απλούς τρόπους να προσθέσεις στυλ και ταυτόχρονα να απολαύσεις μια μεσημεριανή σιέστα!

Φτιάξε ένα μπαρ!

Απέκτησε το δικό σου μπαρ

Μιλάμε για την πιο χρονοβόρα εγκατάσταση η οποία όμως μπορεί να γίνει σε ένα διήμερο. Η βεράντα σου θα κερδίσει μοναδικό στυλ, κερδίζοντας το δικό σου πριβε μπαρ.

Αν είσαι από αυτούς που απολαμβάνουν τα ποτά τους και σου περισσεύει ένα μικρό ψυγείο, είναι ότι καλύτερο μπορούμε να σου προτείνουμε. Προτίμησε μια κατασκευή με τσιμεντόλιθους όπως η εικονιζόμενη αλλά σε πιο λογικό μέγεθος, που θα κρατήσει το κόστος χαμηλά.

0Shares

Related posts

Leave a Comment

0
YOUR CART
  • No products in the cart.