Food & Drinks

BBQ ribs

0Shares
  • 8 κ.σ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. τζίντζερ
  • 1 κ.σ. κόλιανδρο, ξερό
  • 1 κ.σ. σουσάμι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 1/2 κιλό παϊδάκια χοιρινά
  • 100 γρ. σάλτσα BBQ
  • 330 ml Coca-Cola
  • 2 κ.σ. μέλι

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα κόλιανδρου, φρέσκα
  • 1 κ.σ. σουσάμι

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη μαρινάδα

  • Βάζουμε στο μούλτι τα σκόρδα, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο, 1 κ.σ. σουσάμι, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, 3 κ.σ. ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και γίνουν πάστα.
  • Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε στην άκρη.

Για τα παϊδάκια

  • Βάζουμε σε ξύλο κοπής τα παϊδάκια και τα χωρίζουμε με ένα μαχαίρι. Μπορούμε να ζητήσουμε από τον χασάπη μας να κάνει αυτή τη διαδικασία.
  • Τα βάζουμε στο μπολ με τη μαρινάδα και τα ανακατεύουμε ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.
  • Προσθέτουμε την bbq σως, την coca cola και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 6-24 ώρες.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Αφαιρούμε από το ψυγείο και τα απλώνουμε σε ένα ταψί.
  • Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 2 ώρες.

Για τη σάλτσα

  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τη μαρινάδα που περίσσεψε, 2 κ.σ. μέλι και βράζουμε 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και ανεβάζουμε στους 200ο C.
  • Βάζουμε τα παϊδάκια στη σάλτσα και τα τοποθετούμε πάνω σε σχάρα.
  • Αλείφουμε από πάνω με ένα πινέλο την υπόλοιπη μαρινάδα και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε με φύλλα από φρέσκο κόλιανδρο και σουσάμι.
0Shares

Related posts

Leave a Comment