Decoration Smart Tips

10 Μαγικές ιδέες για ανακαίνιση σοφίτας!

0Shares
Μια ανακαίνιση ή μετατροπή σοφίτας, αποτελεί μια εξαιρετική ιδέα να αποκτήσεις επιπλέον χώρους στο σπίτι. Βέβαια οι συγκεκριμένες έγιναν από εξαιρετικούς αρχιτέκτονες!

Ηαξιοποίηση ενός χώρου που χρησίμευε ως αποθήκη ή σε τίποτα, είναι ένα από τα καλύτερα δώρα εξ’ ουρανού που μπορεί κανείς να κάνει στον εαυτό του και την καθημερινότητά του.

Σουίτα δύο ορόφων σε σοφίτα.
Η σοφίτα όχι μετατράπηκε σε υπνοδωμάτιο με διπλή κρεβατοκάμαρα (στον πάνω όροφο), αλλά στον κάτω όροφο της σοφίτας δημιουργήθηκε ένα εξαιρετικά χρήσιμο μπάνιο και ντους, καθιστώντας την σοφίτα σε σουίτα loft!

Οι αρχιτέκτονες και τα αρχιτεκτονικά γραφεία που ανέλαβαν τις ανακαινίσεις αυτές, δεν είχαν εύκολο έργο: τους ζητήθηκε να σχεδιάσουν φανταστικά δωμάτια και προς τέρψιν όλων τα κατάφεραν. Οι σοφίτες δεν μετατράπηκαν μόνο σε υπνοδωμάτια, βρήκαμε πολλές διαφορετικές χρήσεις και πολλά περισσότερα από έναν κοινό ξενώνα! Οι 10 μαγικές ιδέες για ανακαίνιση σοφίτας, περιμένουν να τις ανακαλύψεις!

Κουζίνα στην σοφίτα.


Μια ιδιαίτερα ασυνήθιστη μετατροπή είναι αυτή της σοφίτας σε κουζίνα, αλλά…γιατί όχι; Ελευθέρωσε πολύ χώρο στον κάτω όροφο για σαλόνι και καθιστικό, ενώ μια μικρή ρομαντική τραπεζαρία για δύο, έκανε την εμφάνιση της! Ζεστός χώρος με πολύ φυσικό φως και δεν του λείπει τίποτα!

Κρεβατοκάμαρα με θέα στα αστέρια.


Η πιο συνηθισμένη επιλογή είναι η μετατροπή της σοφίτας σε κρεβατοκάμαρα. Στην περίπτωση αυτή ο μεγάλος φεγγίτης προσφέρει φυσικό φως και ανεμπόδιστη θέα στα αστέρια! Ο τρόπος με τον οποίο τοποθετήθηκε το κρεβάτι, βοηθά στο να μην σκύβει ο χρήστης του κρεβατιού πριν ξαπλώσει και να μην αισθάνεται περιορισμένος.

Διαμέρισμα στην σοφίτα!


Αυτή είναι η πιο πλήρης μετατροπή του αφιερώματος και αυτός είναι ο λόγος που αποτελεί την κεντρική μας φωτογραφία. Στην σοφίτα δημιουργήθηκε ένα αυτόνομο διαμέρισμα που είτε μπορούν να φιλοξενήσουν ένα φιλικό ζευγάρι και να αισθάνονται όλοι άνετα, είτε ένα παιδί στην εφηβεία να νοιώθει αυτόνομο και πιο άνετο από ποτέ. Η κρεβατοκάμαρα βρίσκεται στον ημιώροφο της σοφίτας και το αγουροξυπνημένο πρωινό ξύπνημα φαντάζει δύσκολο!

Κρεβατοκάμαρα σε σοφίτα με αποθηκευτικό χώρο.


Αν η σοφίτα χρησίμευε ως αποθηκευτικός χώρος, η μετατροπή της μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Όμως υπάρχει πάντα η επιλογή, ο νέος χώρος να έχει αρκετό αποθηκευτικό χώρο ώστε να μην νοιώσεις την απώλεια του παλιού χώρου. Πέρα από την διπλή κρεβατοκάμαρα, υπάρχει μάλιστα χώρος και για κούνια, ώστε να είναι το παιδί κοντά στους γονείς του.

Αυτόνομο διαμέρισμα σε σοφίτα.


Άλλη μια περίπτωση αυτόνομου διαμερίσματος που περιέχει τα πάντα. Ως διαμέρισμα ανοιχτού τύπου διαθέτει κουζίνα, τραπεζαρία, καθιστικό και πάνω από την κουζίνα, ανεβαίνεις στο υπνοδωμάτιο μέσω της μαύρης σιδερένιας σκάλας. Τα δοκάρια χαρίζουν απλόχερα ένα rustic ύφος και τα έπιπλα ένα mid-century modern look!

Εκλεκτική τραπεζαρία σε σοφίτα.


Μια πολύ όμορφη ψηλοτάβανη σοφίτα με πολλές πηγές τεχνητού και φυσικού φωτός μετατράπηκε σε μια πανέμορφη εκλεκτική τραπεζαρία! Το πάτωμα, αλλά και η ένωση με το παρκέ, είναι πανέμορφα, οι καρέκλες mix and match και τα φωτιστικά με το μακρύ τους καλώδιο στρέφουν τα μάτια ψηλά στο ταβάνι. Ο δε τοίχος από τούβλο που βάφτηκε άσπρος, αποτελεί διακόσμηση από μόνος του χαρίζοντας υφή και στυλ!

Μπανιέρα με φεγγίτη στην σοφίτα.


Καθώς η μπανιέρα τοποθετήθηκε στην σοφίτα, κάτω από έναν μεγάλο φεγγίτη, ο ένοικος συνδυάζει ένα βραδινό χαλαρωτικό μπάνιο συνοδεία κεριών, μαζί με το κοίταγμα των αστεριών (και λίγα αρχιτεκτονικά στοιχεία της σκεπής!). Η εσοχή με τα πλακάκια, χαρίζει πολύτιμο χώρο για την τοποθεσία καλλυντικών, αφρόλουτρων και σαμπουάν.

Πανέμορφη βιβλιοθήκη στην σοφίτα.


Οι περισσότεροι βιβλιοφάγοι θα λάτρευαν την πιθανότητα δημιουργίας ενός δωματίου-βιβλιοθήκης. Αν έχουν σοφίτα σαν αυτή, τότε όλα τους τα προβλήματα λύνονται σχετικά εύκολα! Το μόνο που χρειάζεται είναι μερικά ράφια που εντοιχίζονται και η βιβλιοθήκη είναι έτοιμη!

Φωτεινό γραφείο σε σοφίτα.


Λίγο πριν το τέλος, βλέπουμε μια υπέροχη μετατροπή της σοφίτας σε γραφείο-σπιτιού. Αποτελεί τον πιο άνετο χώρο για ησυχία και όμορφο περιβάλλον εργασίας με φυσικό φως, που μπορεί να ανεβάσει την παραγωγικότητα στα ύψη, μειώνοντας στο ελάχιστο τις περισπάσεις και διασπάσεις της προσοχής.

0Shares

Related posts

Leave a Comment

0
YOUR CART
  • No products in the cart.