Lifestyle

Οι 12 Νόμοι του Σύμπαντος

0Shares

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ:  Ο νόμος εξηγεί ότι κάθε τι σε αυτόν τον κόσμο συνδέεται με κάτι άλλο. Ο,τιδήποτε πιστεύουμε, νομίζουμε ή κάνουμε ή λέμε επηρεάζει τον κόσμο γύρω μας και το σύμπαν. Οι σκέψεις, τα λόγια, οι πράξεις, έχουν σπουδαία επίδραση στους ανθρώπους γύρω μας, αλλά και το σύμπαν επιδρά πάνω μας. Τα πάντα σε αυτό το σύμπαν συνδέονται με έναν τρόπο μοναδικό.


Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΟΝΗΣΗΣ: 
Σύμφωνα με αυτό το νόμο όλα δονούνται και ισχύει για όλους τους τομείς της ζωής μας.
Κάθε συχνότητα έχει τη δική της μοναδική δόνηση. Το σύμπαν είναι κινήσεις, δονήσεις, δηλαδή ενέργεια! Ακόμα και οι σκέψεις, οι επιθυμίες, τα συναισθήματα και τα όνειρά μας έχουν την δική τους μοναδική συχνότητα δονήσεων!


Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ:  
Η δράση προκαλεί αντίδραση και φέρνει πάντα αποτελέσματα! Η υλοποίηση εξαρτάται από τις σκέψεις μας, τα όνειρα μας, τα συναισθήματα, τις λέξεις. Επομένως η δράση μας πρέπει να στηρίζει τα όνειρα μας, τα συναισθήματα μας και τις λέξεις. Τα αποτελέσματα συνδέονται άμεσα αλλά και εξαρτώνται από  τις σκέψεις μας αλλά και τα συναισθήματά μας.  Μήπως λοιπόν έχει έρθει ο καιρός να «συγχρονίσεις» την δράση σου (ή αλλιώς τις πράξεις σου) με τις πραγματικές σου επιθυμίες; Για παράδειγμα:  Η σκέψη και η επιθυμία σου είναι να βρεις έναν σύντροφο που σε αγαπά, προκειμένου στη συνέχεια να αποκτήσεις οικογένεια … Η δράση σου όμως, οι πράξεις και επιλογές σου λένε το αντίθετο, γιατί επιλέγεις συντρόφους που δεν είναι διαθέσιμοι να σου προσφέρουν αυτό που εσύ επιθυμείς, έτσι αναλώνεσαι ροκανίζοντας το χρόνο σε δράσεις άσκοπες … που σε αποπροσανατολίζουν!


Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗΣ:
  Σύμφωνα με αυτό το νόμο είμαστε στο κάθισμα του οδηγού της ζωής μας. Ο εξωτερικός σου κόσμος είναι αντανάκλαση του εσωτερικού σου κόσμου παίρνοντας ευθύνη για την ζωή σου. Ο νόμος αυτός μας βγάζει από το ρόλο του θύματος και μας καθιστά μοναδικούς δημιουργούς της ζωής μας.

Το τιμόνι της ζωής είναι στα χέρια σου και με τους δικές σου κατευθύνσεις επιλέγεις πώς θα είναι η «διαδρομή» της ζωής και ποιος ο προορισμός σου! Αυτό σημαίνει  ότι διαθέτεις την πλήρη ευθύνη για κάθε κατάσταση της ζωής σου.   Έτσι λοιπόν ο «εξωτερικός» σου κόσμος είναι η αντανάκλαση του δικού σου εσωτερικού κόσμου … Για παράδειγμα,  θεωρείς ότι στα επαγγελματικά σου διακρίνεσαι από ατυχία, νιώθεις ανασφάλεια και φόβο να διεκδικήσεις αυτό που σου αξίζει γιατί θεωρείς ότι είναι μάταιο … Δεν πιστεύεις στις δυνάμεις και στις ικανότητές σου και καταβάλλεσαι από αρνητικά συναισθήματα…. Θεωρείς λοιπόν ότι με αυτό τον αρνητισμό, μπορείς να ανταποκριθείς στην εύρεση μία εργασίας που θα έχει επιτυχημένη πορεία;


Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΙΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ:
  Γι αυτό τον νόμο κοιτάμε την κάθε πράξη. Κάθε πράξη έχει μια αντίστοιχη αντίδραση . Σύμφωνα με αυτό τον νόμο πρέπει να πάρουμε την ευθύνη για κάθε πράξη μας. Κάθε πράξη έχει μια αντίδραση ή συνέπεια.
Τίποτα στη ζωή δεν γίνεται τυχαία, κάθε συμβάν που προκύπτει στη ζωή μας – ευχάριστο ή δυσάρεστο – γίνεται για κάποιο σημαντικό λόγο, έρχεται για να μας δώσει ένα σημαντικό μάθημα και όχι μόνο …  Η αιτία και το αποτέλεσμα  κάθε  γεγονότος μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση του προορισμού μας. Οι επιλογές ή οι αποφάσεις σου είναι η  «αιτία»  που σε οδηγεί πάντα σε ένα αποτέλεσμα … Φρόντισε λοιπόν να ορίζεις τους πραγματικούς σου σκοπούς,  ώστε τα αποτελέσματα να είναι πάντα αυτά που προσδοκάς!


Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ:
  «Όταν θέλεις κάτι πολύ, το σύμπαν συνωμοτεί για να το πραγματοποιήσεις» ….  Πίσω από τα λόγια του Paulo Coelho κρύβεται η αλήθεια του Νόμου της Έλξης.

Αυτός ο νόμος δημιουργεί πράγματα, γεγονότα και ανθρώπους που έρχονται στη ζωή μας μέσα από τα συναισθήματα, λέξεις και πράξεις. Όλες αυτές οι πράξεις είναι ενέργεια και προσελκύουμε ανάλογη ενέργεια.

Οι σκέψεις και οι επιθυμίες σου είναι η ενέργειά σου μέσα από την οποία έλκεις γεγονότα, καταστάσεις αλλά και ανθρώπους στη ζωή σου! Αν πιστέψεις πραγματικά σε μία σου επιθυμία, κάνοντας θετικές σκέψεις, χωρίς να χάνεις την υπομονή και την ψυχραιμία σου, τότε θα έρθει η στιγμή που η επιθυμία αυτή θα γίνει πραγματικότητα … Στην αντίθετη περίπτωση αν καταβάλλεσαι από αρνητισμό και βάζεις στο νου σου κάθε δυσάρεστη σκέψη, τότε ο δρόμος προς την εκπλήρωση της επιθυμίας είναι δύσβατος, μακρύς και τις περισσότερες φορές ανεπιτυχής!

Με άλλα λόγια αν ακτινοβολούμε αρνητική ενέργεια θα προσελκύσουμε άλλες αρνητικές ενέργειες και ακτινοβολώντας θετικές ενέργειες θα προσελκύσουμε θετικές ενέργειες.
Εχουμε όλη την δύναμη να αλλάξουμε κάθε κατάσταση στη ζωή μας. Αν δονούμαστε σε υψηλότερες δονήσεις μεταμορφώνουμε τις χαμηλότερες.Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ:
 Ο καθένας από εμάς θα βιώσει καταστάσεις για να ενδυναμώσει τις ενέργειες μέσα του. Αυτός ο νόμος μας δίνει την δυνατότητα να παραμείνουμε συνδεδεμένοι με τις καρδιές μας καθώς προχωράμε για να επιλύσουμε διάφορες καταστάσεις. Αυτός ο νόμος επίσης μας διδάσκει να μην συγκρίνουμε τα προβλήματα μας με των άλλων ανθρώπων τα προβλήματα.
Κάθε άνθρωπος έρχεται και φεύγει σε αυτή τη ζωή με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και ακριβώς για τον ίδιο σκοπό,  που δεν είναι άλλος από το να βιώσουμε εμπειρίες που θα μας κάνουν να ολοκληρώσουμε το Θείο Έργο!  Πόσες φορές στην πορεία της ζωής σου σκέφτηκες «Γιατί αυτός και όχι εγώ», «Γιατί να μου συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις, ενώ  σε άλλους ανθρώπους η ζωή στάθηκε πιο γενναιόδωρη»!

Η αλήθεια είναι μία … οι νόμοι του σύμπαντος αφορούν όλους τους ανθρώπους, οι συνθήκες ζωής μπορεί να είναι διαφορετικές, τα βιώματα και αυτά με την σειρά τους να διαφέρουν, όμως αν το καλοσκεφτείς κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός  όπως και η πορεία που ακολουθεί στη ζωή! Μην συγκρίνεις λοιπόν τον εαυτό σου με τους άλλους γιατί όλα είναι σχετικά !


Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ:
  Ο νόμος της αποζημίωσης ειναι η ευλογίες και τα πλούτη που έρχονται στη ζωη μας. Η αποζημίωση είναι τα ορατά αποτελεσματα που έρχονται στη ζωής μας σαν συνέπεια των πράξεων μας. Μπορεί να εμφανιστούν σαν χρήματα σαν δώρα, φιλίες ή ευλογίες που μας δίνονται σαν αποτέλεσμα των πράξεων μας.

Στην πορεία της ζωής υπάρχουν «κέρδη» υπάρχουν όμως και «απώλειες»! Κάνοντας τον απολογισμό της ζωής σου, σίγουρα θα έχεις να μετρήσεις κάποιες στιγμές που μετά από ένα δύσκολο γεγονός ή μία περίοδο στέρησης / περιορισμού ή δοκιμασίας, ήρθε και η στιγμή της αποζημίωσης ή αλλιώς της ανταμοιβής! Σίγουρα θα σου έχει τύχει και το γεγονός, μετά από μία καλή  σου πράξη, την οποία την έκανες μέσα από την καρδιά σου, υπήρξε στη συνέχεια ένα «τυχαίο» γεγονός που σου έδωσε την αποζημίωση για αυτό που έκανες! Η έννοια της αποζημίωσης έχει και την αρνητικής της πλευρά, αλλά σε αυτό το άρθρο, θα σταθούμε μόνος στα θετικά!


Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΥΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ:
  Αυτός ο νόμος δηλώνει ότι το κάθε τι έχει το αντίθετο του. Το σύμπαν είναι Δυαδισμός όλα τα όντα ακολουθούν τον ρυθμό της διαδικότητας  τόσο νοητικά όσο και πρακτικά! Τα πάντα έχουν συνέχεια, έχουν όμως και αντιθέσεις … Για παράδειγμα  το καλό με το κακό! Το φως πρέπει να έχει σκοτάδι! Αν εμείς αλλάξουμε μια επιθυμητή σκέψη με μια άλλη, εστιάζοντας στην αντίθετη σκέψη, εχουμε το επιθυμητο αποτέλεσμα. Προσπάθησε λοιπόν να καταστείλεις τις ανεπιθύμητες σκέψεις, σκεπτόμενος από τον αντίθετο πόλο!

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ:  Κάθε άνθρωπος έχει την δύναμη να αλλάξει τις συνθήκες γύρω του αλλά και την ζωή του! Kαθώς είμαστε ενέργεια έχουμε την δύναμη να αλλάξουμε κάθε κατάσταση στη ζωή μας. Οι υψηλότερες δονήσεις μεταμορφώνουν τις χαμηλώτερες. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να αλλάξουμε την ενέργεια στη ζωή μας κατανοώντας τους συμπαντικούς νόμους και εφαρμόζωντας τις αρχές που έχουν σαν αποτέλεσμα τις αλλαγές.


Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΡΥΘΜΟΥ:
  Ο νόμος δηλώνει ότι κάθε τι δονείται και κινείται με ένα ρυθμό, ακόμα και οι λέξεις που χρησιμοποιείς … Κάθε ρυθμός δημιουργεί κύκλους, εποχές . στάδια ανάπτυξης, παγειωμένες συμπεριφορές. Για να μπορείς να χειρίζεσαι αυτό το ρυθμό εσύ πρεπει να υψωθείς πάνω από κάθε αρνητικά μέρη του κύκλου.
Για να μπορείς να εναρμονίζεσαι με τους ρυθμούς θα πρέπει να μην αφήνεις τα αρνητικά γεγονότα να σε ορίζουν!


Ο ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΦΥΛΟΥ:
 Για την πορεία και την συνέχιση της ζωής, είναι απαραίτητα και τα δύο φύλα  «αρσενικό» και «θηλυκό» Ο νόμος του θηλυκού και του αρσενικού φτιάχνει την βάση για όλη την δημιουργία. Σαν πνευματικά όντα πρέπει να έχουμε τις θηλυκές και αρσενικές ενέργειες σε ισσοροπία για να γίνουμε αληθινοί συνδημιουργοί με τον Θεό.

0Shares

Related posts

Leave a Comment

0